Alzira tindrà un carrer en memòria del pilotari Paco Cabanes, el Genovés. L’Aju…


Alzira tindrà un carrer en memòria del pilotari Paco Cabanes, el Genovés. L’Ajuntament lamenta la seua pèrdua, que ens deixava el passat dissabte, i vol fer arribar el condol a la seua família i amics en estos tristos moments.

Medalla d’Or de la Generalitat Valenciana al Mèrit Esportiu, este pilotari de llegenda va ser clau en l’esport valencià de pilota. El sis vegades campió de l’individual no ha pogut superar la malaltia contra la qual lluitava des de feia temps.

La corporació municipal d’Alzira demanarà a la Comissió de toponímia l’assignació del nom d’un carrer de la nostra ciutat en memòria de Paco Cabanes, el Genovés, per una vida a favor de la recuperació i la dignificació de la pilota. El Genovés, forma part de la nostra cultura, del que ens fa poble, per això l’Ajuntament se suma al dol oficial decretat per la Generalitat i a l’homenatge a este valencià referent de la pilota valenciana. Un reconeixement necessari per algú que ha fet tant per a recuperar el nostre esport per excel·lència que és la pilota.

Recordem que en 2011, va ser protagonista a la inauguració del Nou Trinquet de la capital de la Ribera, organitzada pel Club de Pilota Valenciana, on es va disputar una primera partida que va enfrontar als mites llegendaris d’aquest esport: Genovés i Vicente contra Sarasol i Fredi. Els aficionats van gaudir d’alguns detalls d’aquests jugadors retirats que tantes vesprades de glòria han donat a la pilota valenciana. Un dia històric per a Alzira que també va comptar amb els millors jugadors, del moment Álvaro, Miguel, Dani, Fèlix o Genovés II van completar un cartell de luxe.
Source

Comparteix aquesta publicació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *