Yarek, el jugador de moda de la selecció sub 19 i del València CF és de Polinyà i donà els primeres xuts al baló en el C


Yarek, el jugador de moda de la selecció sub 19 i del València CF és de Polinyà i donà els primeres xuts al baló en el Ciutat i la UD Alzira

Estos dies ha marcat tres gols a Moldavia i un a Georgia jugant de central

Tenia apenes quatre anys quan, Rosario, la mare de Yarek Gasiorowski Hernandis el va portar al club Ciutat d’Alzira FB perquè tenia un equip en la Lliga de Querubins de la Ribera. Als 6 anys, categoria de Prebenjamí, es va federar per primera volta jugant amb la UD Alzira. David Bermell, el seu tècnic, feia d’entrenador i anava a Polinyà per dur-lo als entrenaments. “Era un xiquet amb una gran intel.ligència, control espacial i emocional, li parlaves i es fixava amb mi i després complia totes les instruccions al terreny de joc”.

Un dels primers partits amb la UD el disputà en Ontinyent on anotà 9 gols, cridant l’atenció de tothom. En el Ciutat d’Alzira, amb Pepe Casado de director esportiu, ja deslumbrava jugant en tot el camp amb la seua meleneta rubia al vent.
Bermell recorda, davant Riberaexpress, que “tots volien anar amb ell, Yarek per açí, Yarek per allà, als 6 anys ja tenia algo diferent”.
Anotà més de 100 gols, “una barbaritat” confesa el tècnic i prompte cridà l’atenció dels captadors del València CF.

Rosario recorda que el pàrroc de Polinyà, “D. Enrique avisà a un captador valencianista de Sollana” i a la temporada següent ja jugà en el Prebenjamí valencianista de segon any.

Acostumat a jugar de davanter centre, l’ubicaren, en principi en el centre del camp, on no acabava de quallar, però “l’entrenador el va situar en un torneig, que es disputava al Planter de lateral esquerre, i a partir d’ahí mostrà les seues grans qualitats” comenta Bermell.

El tècnic alzireny, que manté el contacte amb Yarek i la seua família, s’alegra molt que triomfe “gràcies al seu esforç, a l’ajuda familiar, està clar que ningú li ha regalat res”.
Aquell menut, que cridava l’atenció de propis i estranys en el Ciutat i en la UD Alzira, té ara 18 anys, i s’ha convertit en una de les més destacades promeses del futbol espanyol. Ha crescut també físicament fins arribar als 1,90 m d’alçària que l’ha convertit en central titular de la sub 19 i al que ja li dona minuts Baraja en el primer equip.

Als periodistes i tècnics espanyols els crida l’atenció que un central zurdo anote tants gols, com si Yarek no fora un consumat golejador des que donara les primeres patades al baló.

El que quasi ningú sap, llevat de sa mare i son pare és que “la seua il.lusió de ben menut era ser porter, en casa té uns guants, i quan juga amb els seus amics de Polinyà ho fa de guardameta”.
Fill d’una valenciana de Polinyà i d’un polonés, Yarek Gasiorowski Hernandis, torna tots els dies al seu poble natal després dels entrenaments a Paterna, on com diu sa mare, “parla el valencià millor que el castellà”.


Source

Comparteix aquesta publicació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *